Hippe Hanzestad Deventer

In Deventer wordt jouw zakelijke groepsreis gegarandeerd een succes. Wij vertellen je waarom!

Maak kennis met Deventer

Deventer is een eeuwenoude Hanzestad aan de IJssel. De rijke historie zie je overal terug. Wist je dat hier het oudste stadswandelpark van Nederland te vinden is? De stad staat vooral bekend om de Deventer Koek en het sfeervolle stadsplein De Brink. Bekende jaarlijkse evenementen zijn het Dickens Festijn, Deventer op Stelten en de grootste boekenmarkt van Europa.

Deventer heeft veel goed bewaarde historische panden en industrieel erfgoed. Een aantal van deze gebouwen is door enthousiaste en creatieve ondernemers omgetoverd tot hotel, vergaderruime of evenementenlocatie. Veel toffe, inspirerende mogelijkheden voor jouw groep dus!

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid is top: Deventer ligt aan de snelweg en is vanuit alle windstreken goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de snelweg rijd je in 10 minuten naar de binnenstad, vanaf het station loop je er in 5 minuten naartoe.

Deventer is geen grote stad, dus je bent vanuit het centrum ook zó op een andere locatie. Hierdoor kun je de keuze voor een geschikte locatie baseren op jouw wensen, en is de afstand tot het centrum minder belangrijk. Handig toch?

Foto: Sander Jeurissen

Foto: Hotel Finch

Hotels

Overnachten in een historisch pand of een kamer met uitzicht op de skyline? Hotelketen of boetiekhotel? Er zijn diverse mogelijkheden voor zowel kleine als grotere groepen, in de binnenstad en daarbuiten. Wij zoeken het hotel dat het beste past bij jouw groep.

Restaurants

Walking dinner, 5-gangendiner, fingerfood of catering op een bijzondere locatie: het kan in Deventer. Voor jouw groep is er genoeg keuze uit informele, hippe en luxe restaurants voor zowel lunch als diner. Laat ons weten wat je wensen zijn en wij regelen het voor je.

Activiteiten

Wil je een zakelijke activiteit, teambuilding of juist een leisure element toevoegen aan jouw reis? Er is zoveel te doen in Deventer! We geven je alvast wat inspiratie.

Havenkwartier
Het bruisende, hippe Havenkwartier is de creatieve hotspot van de stad. Een lokale gids vertelt je alles over het verleden, het heden en de toekomst van dit gebied. Ontdek hoe industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunst en cultuur, horeca, bouwen en wonen worden gecombineerd met een nog werkzame binnenhaven.

Foto: Deventer Gasfabriek – meetinglocatie

Foto: Meadow Deventer stadsstrand

Teambuilding & workshops
Voor jouw groep heeft Deventer zéker een geschikte workshop. Ga je voor culinair, creatief of innovatief? Jij bepaalt. Voor teambuilding kun je de deelnemers natuurlijk ook uitdagen voor een city game of een escape room.

Water
Wil je het water op? Ga dan met jouw groep varen op de IJssel, bijvoorbeeld met de borrelboot. Suppen en kanoën kan in Deventer ook. In de zomer kun je ontspannen met een drankje op het stadsstrand, met uitzicht op de IJssel en de skyline.

Historie
Bekijk je de stad liever van bovenaf? Beklim dan de toren van de oude Lebuïnuskerk. Om meer te ontdekken over de rijke historie van de stad, maak je een wandeling langs de historische panden en door de middeleeuwse wijk.

Ontdekken
Verken de stad en de landelijke omgeving op historische fietsen, met een groot voorwiel en klein achterwiel. Je kunt ook kiezen voor een gewone fiets, elektrische scooter, solex of luxe step.

Ook leuk!
Organiseer een bierproeverij in de stadsbrouwerij of bezoek de thuisbasis van voetbalclub Go Ahead Eagles. Het stadion, de Adelaarshorst, staat midden in een woonwijk.

Wil je met jouw groep Deventer ontdekken? Wij maken jouw reis!
Heb je een vraag? Bel of mail ons.

Contact
Omslagfoto: Bart Ros
By | 2023-11-13T14:51:11+02:00 6 May, 2021|