Schotland, het land van meren en legendes!

Zeg je Schotland dan denk je al snel aan Loch Ness, highlandgames, kilts, doedelzakken en whisky. Het land kent een enorme schoonheid en het ruige karakter in combinatie met de elegantie maakt het land bij uitstek geschikt voor een divers aanbod aan MICE (Meetings, Incentives, Congressen, Evenementen) gerelateerde reizen. Onlangs schreef  Andreas van TripEEE een artikel voor het UNIGLOBE-magazine ” Travel etc.” een artikel over de mogelijkheden voor een groepsreis naar Schotland.

Klik hier of op onderstaande afbeelding voor het volledig artikel

of lees hieronder het artikel.

Diverse bestemmingen direct bereikbaar vanaf Amsterdam
Vanaf Amsterdam zijn er namelijk verschillende Schotse steden rechtstreeks aan te vliegen. De hoofdstad Edinburgh is het populairste, echter worden steden als Glasgow, Aberdeen en Inverness ook steeds meer gewaardeerd door reizigers. Naast een verblijf in de stad kan er uiteraard ook worden gekozen voor een landelijkere setting in bijvoorbeeld de Schotse Hooglanden. Ieder bedrijf heeft zijn eigen reden om een reis te organiseren en het is daarom belangrijk om vooraf het doel en de doelgroep te bepalen. Binnen TripEEE leveren wij maatwerk en door de doelstellingen van een reis te achterhalen kunnen wij beter inspelen op de wensen en daardoor de verwachtingen van onze klanten overtreffen.

Geschiedenis integreren in jouw evenement
Officieel werden het Schotse en Engelse Koninkrijk in 1608 verenigd onder één heerschappij. Het heeft echter tot 1707 geduurd voordat de staat zichzelf ophief doordat het parlement van Schotland zich ontbond. Sinds deze tijd is Schotland officieel onderdeel van het Verenigd Koninkrijk.

Schotland kent een turbulente geschiedenis. Van Romeinen en Vikingen tot Engelse koningen, door de jaren heen hebben verscheidene volkeren het land proberen te overwinnen en regeren. Diverse historische locaties kunnen tegenwoordig gebruikt worden als decor voor een evenement of zelfs als accommodatie tijdens een incentive. Door het land verspreid vind je meer dan 3000 kastelen en verschillende hiervan zijn omgetoverd tot hotel. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Fonab Castle’, een natuurlijk gelegen kasteelhotel dat exclusief kan worden afgehuurd.

Hotellerie
Met name voor groepen zijn er veel mogelijkheden op dit gebied, zoals de eerder genoemde kasteelhotels. Organiseer bijvoorbeeld een thema galadiner in de oude ridderzaal, een seminar in de wijnkelder of een grote BBQ in de kasteeltuin, waarbij jouw bedrijfslogo op de kasteelmuur wordt geprojecteerd. Door te kiezen voor een specifiek hotel kun je dus een unieke draai aan jouw evenement geven.

In Schotland is er voor een ieder wat wils. Van stedelijk tot landelijk en van rustiek tot modern. Bij TripEEE wordt elke reis op maat gemaakt en door ons uitgebreide netwerk weten we net dat ene originele plekje voor jouw groep te reserveren.

Gastronomie
Het bekendste Schotse gerecht is ongetwijfeld Haggis, maar wist je ook dat Schotland inmiddels 13 restaurants met een Michelinster telt? Daarnaast wordt in de Schotse keuken veel gebruikgemaakt van duurzame, natuurlijke (streek)producten zoals wild, gevogelte, planten en paddenstoelen. Ook zijn lokale visgerechten favoriet en gewild bij mensen van over de hele wereld.

TripEEE kan unieke restaurants op bijzondere locaties toevoegen aan het programma. Denk hierbij aan een rustieke lunch op een ouderwetse boerderij, een dinershow in de grotten van Edinburgh of een galadiner bij het Royal College of Physicians.

Sjouwen met een boomstam
Schotland en ‘robuust’ worden vaak in één adem genoemd. Bij TripEEE proberen we door middel van aansprekende activiteiten het groepsproces tijdens een reis te versterken, uiteraard geheel in lijn met het reisdoel en samenstelling van de groep.

Een absolute aanrader tijdens een teambuildingweekend zijn de Highlandgames. Gegarandeerd plezier wanneer je de collega’s gekleed in kilt ziet touwtrekken, boomstammen gooien en kogelslingeren. Een rustiger alternatief kan een doedelzakcursus, boottocht op Loch Ness of ballonvaart over de Highlands zijn.

Naast de ‘outdoor’ activiteiten bieden de steden tevens verscheidene bezienswaardigheden. Zo kun je  kiezen voor een Harry Potter Tour, een bezoek brengen aan Celtic Park of één van de vele musea. Uiteraard mag ook een whiskyproeverij niet ontbreken tijdens een bezoek aan Schotland.

                                           “Klanttevredenheid is klantervaring minus verwachting”

Binnen TripEEE zetten wij alles op alles om de klantverwachtingen te overtreffen. Beleving voor, tijdens en na de reis bepaalt hierin grotendeels de ervaring. Bij ons begint de reis daarom ook niet op het moment van vertrek, maar al tijdens het voortraject. Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen of wil je graag aanvullende informatie over Schotland ontvangen? Wij staan je graag te woord!

TripEEE werkt uitsluitend samen met gewaardeerde en gerenommeerde partners. Dit zijn niet per definitie gevestigde namen, grote ketens of internationale spelers, maar organisaties die onze passie voor reizen en gastvrijheid delen. Partijen die voor u het verschil kunnen maken en uw reis daardoor onvergetelijk.

Neem contact op
By | 2023-11-13T14:49:43+02:00 9 July, 2018|