Ontdek Sicilië: Alles op één eiland

SicilyEvents, onze lokale partner, heeft input geleverd voor deze blog. Graag stellen wij voor jou het ideale programma samen, geheel op maat. Lees snel verder en ontdek wat Sicilië te bieden heeft!

Bij Sicilië denk je gegarandeerd aan zon, zee, lekker Italiaans eten en de Mediterraanse levensstijl met bijbehorend temperament. Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee en heeft daarom enorm veel te bieden.
Een paar feitjes op een rij:

• Ruim 5 miljoen inwoners (vergelijkbaar met Noorwegen)
• Qua oppervlakte net iets kleiner dan België
• Vier internationale vliegvelden
• Het grootste aantal UNESCO Werelderfgoed sites van heel Italië
• Vier actieve vulkanen
• Hoogste actieve vulkaan van Europa (de Etna)

Waarom Sicilië?

Vanaf Nederland is Sicilië erg goed bereikbaar. Er zijn directe vluchten vanuit Amsterdam en Eindhoven op Catania en Palermo (je bent er al in 2,5 uur!) en het eiland heeft directe connecties met meer dan 80 bestemmingen in Europa. Hiermee is het een interessante bestemming voor internationale meetings en events.

Zodra je aankomt duik je meteen in het Mediterraanse leven en waan je je in een totaal andere wereld. Het weer is het hele jaar door fantastisch, een groot pluspunt als je het ons vraagt. Met een oppervlakte gelijk aan België en een populatie gelijk aan die van Noorwegen, is het logisch dat er ook op het gebied van accommodatie voor ieder wat wils is. Sicilië heeft een ruim aanbod van 4- en 5 sterren hotels, resorts en boutique hotels. Voor ieder soort groep zijn er mogelijkheden op Sicilië.

Wat Sicilië buitengewoon aantrekkelijk maakt is de mogelijkheid om een mooi en gevarieerd reisprogramma samen te stellen zonder enorme afstanden te hoeven overbruggen. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, hebben we wat highlights voor je verzameld!

1. Bezoek de Etna

Ben jij wel eens op een vulkaan geweest? Een bezoek aan de Etna mag zeker niet ontbreken tijdens je verblijf op Sicilië. Het is mogelijk om dit in een halve dag te doen, maar het mooiste is om er een dagprogramma van te maken. Bijvoorbeeld door met een vulcanoloog een mooie wandeling te maken, kraters te bezoeken of zelfs naar de top te klimmen. Ook activiteiten met mountainbikes, e-mountainbikes, quad-bikes en 4×4 jeep tours behoren tot de mogelijkheden. Bonustip: combineer het met een bezoek aan een van de fantastische wijnhuizen voor lunch of een wijnproeverij.

.

Foto: Uitbarsting Etna in februari 2021

TripEEE SicilyEvents Etna

Foto: Excursie met vissersbootjes

TripEEE SicilyEvents Water excursie

2. Ga het water op!

Een zeilrace, stand-up paddles, kayaks, excursies met vissersbootjes, catamarans: de keuze is reuze! Een halve dag op zee mag daarom niet ontbreken in jullie programma. Lekker op het water, drankje en hapje erbij en de mogelijkheid tot zwemmen en snorkelen. Wil je je even ‘ver weg van alles’ wanen? Denk dan aan een bezoek aan de Eolische eilanden.

3. Proef de Mediterraanse specialiteiten

Sicilianen zijn zoals de meeste Italianen gefixeerd op alles wat met eten te maken heeft. En met goed recht! De tomaten zijn er zoeter, het zout komt direct uit de zee, de olijfolie is onovertroffen en de cultuur van koken en samen eten wordt van generatie op generatie doorgegeven. Leuk om dit te beleven met ‘la mamma’ in een kookworkshop, een proeverij of met een bezoek aan de lokale markten.

Foto: Kookworkshop ‘la mamma’

Foto: Canyoning in de Alcantara rivier

4. Meer actie? Canyoning, bodyrafting en meer!

Zoek je iets actievers? Ook dat kan natuurlijk op Sicilië. Abseiling, canynoing, body rafting en tubing zijn zo maar een paar voorbeelden van spannende teambuilding mogelijkheden, waarbij de adrenaline gaat stromen. Liever rustiger op de fiets, of met vintage Fiat-500 autootjes aan de gang? Dat kan ook!

5. Stedentrip & UNESCO World Heritage

Aan culturele ervaringen is zeker geen gebrek op Sicilië. Van barokke steden zoals Noto, Ragusa en Modica, tot de beroemde “Vallei van de Tempels” in Agrigento: het is adembenemend. Ook het prachtig gelegen en romantische Taormina heeft een Grieks theater dat al volop in gebruik was toen Amsterdam, Londen en Parijs nog niet bestonden!

Foto: Vallei van de Tempels

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze tips van SicilyEvents? Neem contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken!

CONTACT
By | 2023-11-13T14:50:36+02:00 20 April, 2021|