Educational Moskou

Verrassend; vol cultuur maar ook erg hip.

Onlangs mochten we een mooie Educational organiseren voor relaties van UNIGLOBE.
De bestemming was Moskou. Een top bestemming voor dit event.

In de Travel etc. hebben we hier tevens een mooi artikel over geschreven.
Dus wil je meer weten over Moskou? Lees het artikel hieronder of  in ons magazine ‘Travel etc.’ op pagina 55t/m 59

 


Vrijdag 5 oktober was het eindelijk zover, na een degelijke voorbereiding mochten we boarden voor onze vlucht naar Moskou. Op uitnodiging van Aeroflot was begin 2018 namelijk het idee geopperd om een Educational naar de grootste stad van Europa te organiseren en met succes!
Het werd er één met een gouden randje.

Een Educational hoor ik u denken?
Een Educational is een studiereis waarbij één van onze UNIGLOBE collega’s een reis organiseert voor collega vestigingen en hun relaties. Door middel van een Educational kunnen deelnemers persoonlijk ervaring en inspiratie opdoen met het product van onze partners. Hierin ligt de focus met name op organisaties die een zakelijke afzetmarkt hebben binnen het land waar de Educational wordt georganiseerd, in dit geval Rusland en dan specifiek de hoofdstad Moskou.

Moskou
Moskou is in iets meer dan 3 uur direct aan te vliegen vanaf Amsterdam. In totaal heeft Moskou 4 vliegvelden. Doordat er de afgelopen jaren veel kleine steden zijn opgeslokt door Moskou telt de stad inmiddels bijna 15 miljoen inwoners. Hiermee is het de grootste stad van Europa geworden en de 7e grootste stad in de wereld.

Weekend Moskou
Moskou is niet meteen een bestemming waar je aan denkt wanneer je een weekend weg aan het plannen bent met je partner of vrienden, geheel onterecht hebben wij ervaren. Moskou is een verrassend gastvrije, hippe en schone stad. Het oude stadshart wordt gesierd door een combinatie van historische gebouwen en sovjetflats, welke in de avonduren zijn verlicht met prachtige lampjes waardoor je je in een soort Disneyland waant. Rondom het Rode plein vind je over het algemeen de meeste bedrijvigheid. Hier staan alle grote zakenhotels en heb je bezienswaardigheden zoals het Bolsjojtheater, Kremlin en de Basiliuskathedraal. Laatstgenoemde is de welbekende, Efteling-achtige koepelkerk die aan het begin, of zo je wilt, einde van het Rode plein het aangezicht van de stad siert.

Houd je van kunst en unieke architectuur, dan is een bezoek aan de metro in Moskou een absolute must. Naast dat de metro al bijna 85 jaar het meest gebruikte vervoersmiddel in de stad is “de metro wordt op dagelijkse basis door meer dan 9 miljoen Moskovieten gebruikt”,  zijn kosten nog moeite gespaard om er een heus kunstwerk van te maken. In de verschillende metro stations zijn kunstwerken, beelden, ornamenten of kroonluchters te vinden, waarin je de intellectuele ontwikkelingen van de afgelopen decennia jaar in terug vindt. Met name in de jaren dertig werd er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de metrolijnen. De reden hiervoor was omdat de metro werd gezien als prestige project door de toenmalige leider Stalin.

Wist je datjes:
• De Russische bevolking sinds 1993 is gekrompen met 6.6 Miljoen inwoners naar 142 miljoen in 2010.
• Rusland is het land met de meeste tijdzones. Rusland heeft maar liefst 11 tijdzones heeft. In Moskou is het 1 uur later dan in Nederland en in de winter zelfs 2 uur.
• In Rusland viert men op 1 januari Nieuwjaar (Juliaanse kalender). Maar men kent ook het ‘Oud Nieuwjaar’, oftewel het Orthodox Nieuwjaar, welke voorkomt uit de Gregoriaanse kalender.


Hotels
Tijdens de Educational mochten wij verblijven in het overweldigende St. Regis Nikolskaya (5*). Dit luxury hotel is één van de tophotels in de stad en gelegen op loopafstand van het Rode Plein. Het hotel heeft 7 type kamers, variërend van Deluxe tot Royal. Laatstgenoemde betreft een compleet appartement met verschillende kamers en een eigen keuken. Naast kamers, biedt het hotel ook een aantal meeting ruimtes (met daglicht), een fitness en spa en zeer goed aangeschreven restaurants. Wanneer je jouw relatie wilt trakteren op een unieke ervaring, dan kun je een transfer met de Bentley van het hotel aanvragen. Deze staat standaard prominent geparkeerd voor de ingang van het hotel en is op aanvraag te reserveren.

Ook bezochten wij het Marriott Royal Aurora Hotel. Een luxueus hotel op loopafstand van de prachtige theaters en mooie pleinen. Prachtige diverse type kamers, binnenzwembad en schitterende dinerzaal in Art Nouveau stijl. Vervolgens stond het hotel Metropol op ons lijstje. Een oud historisch hotel recht tegenover het Bolsjojtheater met parkeergelegenheid. Ook hier komt de Art Nouveau stijl helemaal tot zijn recht. Vanwege de ideale ligging een populair hotel.

    

Unieke bestemming
Maar is Moskou ook een leuke stad voor een incentive of groepsreis?
Jazeker! Moskou is enorm divers, kent een rijke geschiedenis en heeft zodoende een enorm unieke bestemming voor een incentive.

Neem je relaties mee naar een van de toprestaurants in de stad. De gastvrijheidssector staat zeer hoog aangeschreven en men kent echt hun etiketten. Je kunt je klanten en collega’s dus met een gerust hart toevertrouwen aan de service en dienstverlening van een Moskoviet. Een diner kan worden aangevuld met traditionele dansvoorstellingen of muziek. Tijdens ons verblijf werden wij bijvoorbeeld verrast door een Kozakken dans- en muziekgroep. Erg verrassend!

Een rondvaart over de Moskva rivier behoort ook tot de mogelijkheden om de stad op een andere manier te leren kennen; gezellig met zijn allen borrelen, het jaar doornemen of gewoon genieten van het uitzicht. De verschillende rondvaartorganisaties bieden veel opties. In twee uur varen zie je op een ontspannen manier de belangrijkste hoogtepunten van de stad.

Of wat dacht je ervan om je gasten uit te dagen middels een op maat gemaakte City Game? Op een wel geheel unieke wijze maak je zo kennis met de stad Moskou. Tijdens een 3 uur durende tour verplaatsen verschillende, tegen elkaar strijdende groepen, om de eindzege door zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Tijdens het spel kunnen tevens bedrijfsvragen worden geïntegreerd.

Dit wil ik ook!
By | 2021-04-20T16:10:12+02:00 14 December, 2018|